Presentació del Pla Director de Sistemes d’Informació

Em plau presentar-vos el Pla Director de Sistemes d’Informació del SISCAT que té com objectiu guiar el desenvolupament dels sistemes d’informació i tecnologies de la informació i comunicació en els propers anys, per tal de reforçar i fer avançar el sistema de salut de Catalunya i ajudar a assolir els objectius que estableix el Pla de Salut 2016-2020.

Amb visió estratègica, tècnica i pragmàtica, el Pla s’ha centrat en donar resposta a les necessitats d’informació de les persones i els professionals que actuen al llarg del sistema de salut i en col·laboració amb altres àmbits com el social o l’educatiu, que contribueixen a la salut i benestar de les persones.

Cada vegada més, la presa de decisions clíniques, de gestió i de planificació es basa en el valor que aporta la disponibilitat d’informació precisa i de qualitat, en el moment adequat. Aquest fet és el punt de partida de la reflexió obre els sistemes d’informació actuals i sobre com els hem de fer evolucionar per extraure el màxim valor a les dades que recollim de sistemàticament. Aquestes dades, una vegada tractades i analitzades degudament, poden convertir-se en informació fonamental per a la millora de la salut de les persones i la qualitat de l’atenció.

Per donar resposta a aquestes necessitats d’informació, el Pla proposa el desenvolupament de l’Historial Electrònic de Salut i el repositori analític del SISCAT, la millora i renovació dels entorns de treball clínics i assistencials, i la transformació digital dels processos i models d’atenció mitjançant les tecnologies emergents que estan facilitant les nostres vides en molts àmbits.

Aquestes propostes són fruit d’un procés col·laboratiu amb el sector mitjançant diferents mecanismes de participació dels professionals de la salut i de l’àmbit tecnològic, coneixedors de la realitat i implicats en la millora del sistema de salut. En nom del CETIC, vull agrair a tots ells la seva significativa contribució en el disseny de la solució tecnològica que ha de fer possible assolir els objectius que ens plantegem junts com a sistema.

 

Pol Pérez Sust

Coordinador General de les TIC del Sistema de Salut
Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s